Monday, July 25, 2011

Before the dawn dance move ! Watch and learn.



Erk, nothing to write, just duhh ! You must watch this dance video.
Dance move by the singer group themself. Kalau tak silap nama group diorang Infinite. Dance ni awesome gila ! :D
Lagi awesome time diorang buat flip back macam tu ! Perghhh, cool gila !
Siapa reti buat dance move ni mari mari tunjuk kat saya cepat ! Haha :)

Download this video HERE :)
Credits : mlrrorHD

안녕히 계세요 !

Saturday, July 23, 2011

Watch Out !



Funny but still cute.
People, you must watch this before you sleep :)
Don't ever blame me if you've fallen for them ;)
Suggest by my sister, Iera.
The video buffering a bit slow, because its in HD. But trust me it is worth to watch it.

Watch Out ! 

Bye and nite :)

Friday, July 22, 2011

Mereka terbaik !

Gadis Youtube. Yang pandai main gitar. Yang comel. Yang terbaik :)
Mereka lah Ainan Tasneem dan Najwa Latif.

Ainan Tasneem
I bet, there're many people that already know and adores her.
Suara beliau merdu dan di tambah lagi dengan kepandaian beliau petik gitar. Kalau bagi saya gitar, saya tak petik pun gitar tu, digorengnya buat masak lemak cili api. Haha :)
Yang saya tahu beliau berumur 19 tahun. Well, I should called her sis since she's a bit older than me.
Kata beliau, beliau suka menyanyi dan main gitar, tetapi tidak berminat untuk menjadi seorang artis. Suka suka je menyanyi :)



Lirik Aku Suka Dia

Aku lihat dia di sana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba mengampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota..darimu..
Yang tertulis 'Aku suka kamu'

Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini, ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia,
Menerima cinta darinya.. Aku suka dia...

Wow, suara merdu. Lagu ini 100% ciptaan beliau sendiri. Well, creative.
Suara merdu + natural beauty + pandai main gitar + create hers own song = she is awesome ! :)


Najwa Latif
Selalu dengar lagu Cinta Muka Buku kat radio. Dan cuma tahu nama penyanyinya Najwa Latif.
Pofftt, suara sedap. Dan saya bayangkan yang menyanyi lagu ni seseorang yang macam Ana Rafali, baya-baya Ana Rafali.
Sekali try search pasal Najwa Latif. Perghh, tak sangka gila Najwa Latif ni baru je 16 tahun !
Mula-mula macam tak percaya pun ada. Suara matang. Haha
Ok saya sedar saya lembab lambat tahu pasal benda ni. *terpinggir jauh jauh

She's adorable :D


Lirik Cinta Muka Buku

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Apa apa pun mereka memang awesome :)
Guys, please support them.
Like Fan Page mereka ramai ramai.

Ok bye. Pika pika pika pikachu ! :D
Assalamualaikum.

Pi pika pika pika pika pikachu !

Maaf, tajuk di tulis dengan menggunakan bahasa Pikachu. Tak faham ? Cari kamus ! Haha :)

Since dulu lagi saya memang seorang yang sangat sangat addicted terhadap cute-ish characters ni. Terutamanya Pokemon, sebab ada characters yang comel-comel dan comel. Siap layan game Pokemon sekadar nak cuci mata tengok those cute-ish characters.
Pokemon Red, Pokemon Gold, Pokemon Platinum dan apa-apa je lah yang ada perkataan 'Pokemon' !

Tapi biasanya main takat lawan dalam Gym je, tak pernah pula sampai League. Ha ha hampeh !
image source : Komi-xi

Orang yang bertanggungjawab terhadap ke-addicted Apple terhadap benda alah ini adalah angah saya ! Dia lah yang selalu ajar saya main game ni. Sampai sekarang lekat.

Cuma sekarang ni dah tak sentuh dah game ni. Nanti kalau mak dapat tahu saya masih hadap game ni lagi, mak marah.
Haha, ye lahh kalau dah hadap game tu, confirm punya dari pagi sampai malam lah menghadap game tu.
Tak tidur pun tak apa. Keh keh keh :)

It's okay, you can take my food. I just want you to be here. Come come :) Comel gila !
image source : Komi-xi

Tapi dalam banyak-banyak characters dalam Pokemon saya paling paling paling paling paling suka kat Pikachu !
Tengok Pikachu pun suka kat Apple. I love you too, Pika :)

Argghhh, nak semua ! Nak ! Nak juga !

I love you so so so so so so so so so so so so so much, Pikachu !

Ehh, untuk I ye. Auuwwww, sweet nya you. ♥ 

Status : Married

Haha. Pi pika pika pika pika pikachu !

Ohh, by the way, thanks a lot to Fyzal Jai sebab bagitahu saya pasal 'chibi' ni.

Ok, bye. Assalamualaikum.
Nak tidur, nak mimpi pasal Mr. Pikachu !

p/s : All Pikachu image credits to : xMarisa-Fanx

Sunday, July 10, 2011

Jet - Look what you've done ♥ ♥ ♥

I do love this song, since before till today :')




lyric :

Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to prove
Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Give me back my point of view
'Cause I just can't think for you
I can hardly hear you say
What should I do, well you choose

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
A fool of everyone
A fool of everyone

Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to do

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
A fool of everyone
A fool of everyone

 


And this is the song cover version from Esther Haejin Lee
She's good, REALLY GOOD :)
Enjoy :)

Saturday, July 09, 2011

Rumah baruuuu ;)

Sekarang dah jarang jarang update blog.
Sebab agak sibuk sekarang, entah sibuk buat apa pun tak tahu.
Haha :)

Actually baru baru ni kitorang satu family pindah rumah.
Alahhh, padahal rumah lama dengan rumah baru dekat je ponnnnnnn.
Tu yang dah mula sombong nak hadap blog Apple Zara ni, dah ada rumah baru yang kena hadap dulu.
Walaupun, packing packing barang ni bukan saya yang buat pun.
Mak & Iera yang buat. Saya goyang kaki jeeee.
Eh.Saya packing barang-barang dalam bilik sendiri jeeeeee.

Rumah yang baru ni 100% hasil binaan ayah sendiri. :') *k terharu
Actually, rangka rumah dah siap since 2007 lagi, tapi tergantung sebab time tu ayah ada banyak project business yang ayah kena uruskan.
Then awal 2011 baru ayah sambung balik.
Punya lah ambil 5 tahun nak siap rumah ni.

 Wow ! Best kan kalau dapat rumah macam ni ! :)
image source :illugraphy


Lepas dah pindah rumah pun lagi lah bertambah-tambah sibuk.
Kesian blog Apple Zara telah diabaikan sekian lama oleh tuan empunya.

Bukan apa, sibuk nak kemaskemas hiashias rumah baru.
Walhal, saya cuma kemas bilik sendiri je lah. Ek eleh, buat apa nak kemas bilik orang lain.
Okay, pemalas ! -_____-

Lagi, nak beli cat baru lah, langsuir langsir baru lah, apa baru lah, semua nak baru lah. [over pula budak ni]
Nasib baik tak ada mak tiri baru. Chepp !

Minggu lepas pergi beli langsir dekat Tangkak, Johor.
Punya lahh penat berjalan, haishh.
Tapi balik-balik, cuma ada langsir untuk bilik budak lelaki, bilik tetamu dengan bilik Iera je.
Mana langsir sayaaaa ! Kenapa tak beli langsir sayaaaa ?
Kenapa ? Kenapa ? Kenapaaaa ?
Ni nak merajuk ni ?! :(
Ohh, actually saya tak ikut pun pergi Tangkak, beli langsir.
Mak, along & Iera je yang pergi. [ayat macam dia yang pergi Grrrr~]

Saya duduk rumah je, jaga rumah, jaga ayah, jaga adik-adik.
Saya budak baik kan ? kan ? :) [padahal punya lah meroyan tak dapat pergi]

Nasib baik hang takde banyak hal dik, takde penat akak nak jaga hang !

2 hari lepas pula saya & Iera ikut along pergi KL.
Konon nak beli langsir bilik saya. Balik-balik tangan kosong juga. Hampeh !
Padahal, ada rahsia tersulit tersirat nak pergi KL, 'nak beli langsir' cuma alasan semata-mata.
Haha. Sebenarnya, Iera nak beli Ipod dekat Low Yat. Dah nama adik beradik, bersekongkol baik punya ! Tu kalau baik. Kalau gaduh, tak ada maknanya nak bersengkongkol, ulat gonggok dibaginya !

Sibuk-sibuk pun, sekarang ni lahh baru ada masa nak hadap blog ni lama-lama.
Entri ni pun memang panjang melebar lah.

Okayy, sekarang korang boleh start kira berapa banyak perkataan "baru" dalam entri ni. hahahaha. k bye.

Friday, July 01, 2011

Exact Justin Bibir look alike ?

Pernah dengar nama Dani Shay ?
Never.
Pernah dengar Justin Bibir eh Bieber ?
Always. *rolling eyes

Nah, this is Dani Shay! He's She's not Justin ! She's Dani Shay ! Again, Dani Shay ! :)



lyric :

I guess you notice
I guess you care
About the way I
Flip my hair

You say it's Bieber
You say it's hot
But let me tell you no its no its no its not

Am I on tv ?
Girl quit playing
He looks just like me
What are you saying?
Said there's another who looks and sings like you
And he's on every single channel of youtube
And I was like

What the hell are you talking about
I was like,
What the hell are you talking about
I was like,
What the hell are you talking about
This face has always been mine, mine

What the hell are you talking about
I'm just like,
What the hell are you talking about
Yeah I'm like,
What the hell are you talking about
This face has always been mine

Oh I knew
This couldn't be my real life
I must be dreaming, decieving myself in real time
But I gotta play cool
Until I know it's true
So then I finally
Turned on my mac to see

This Justin Bieber
Oh no ! This can't be
You got to shake me til you wake me from this bad dream
I'm going down down down down
And I just can't believe a mini me has now been found

And I'm like,
What the hell are you talking about
I'm just like,
What the hell are you talking about
I'm like,
What the hell are you talking about
This face has always been mine, mine

What the hell are you talking about
Yeah I say,
What the hell are you talking about
Oh I'm like,
What the hell are you talking about
This face has always been mine, mine

Dani!
I'm twenty-two-years old
And yes I'm quite confused
Cause ain't nobody got the same mom and daddy except my sister Ashley
So who are you ?
You got me going crazy
What am I supposed to do ?
They're screaming "ooo sing baby"
But aren't my songs good too
I have my own words
I'll make you think if you listen to me sing and
Maybe I'll rap a verse too
Cause that's the flow I bring and
You know this can't be easy
Seeing that face on Tv
Cause I want you to see me
So I just keep on saying

What the hell are you talking about
Oh I'm like,
What the hell are you talking about
Yeah I'm like,
What the hell are you talking about
This face has always been mine, mine

What the hell are you talking about
Oh I'm like,
What the hell are you talking about
Yeah I said,
What the hell are you talking about
This face has always been mine, mine

So am I all gone
Am I all gone
Am I gone gone gone
No I'm not


And this is she in America's Got Talent 2011, Houston Auditions.



It's funny when she said her name "Dani Shay. NOT Justin Bibir!" and "Justin Bibir looks alike me"

Okay this is fun :)
Dani Shay ! Dani Shay ! Dani Shay !
I'm your fan ! NOT Justin Bibir !


Follow Dashboard