Skip to main content

Burn your calories, lazy bone !

Hello & Hi.

Hey you ! Yes, you. The one that keep saying that you'll exercise and diet and doing anything for keep slim. Ohh, come on.. Not just saying, Do It ! Again Do It ! Haha. Actually entri ini sepenuhnya di perlikan ehhh di tujukan buat my Along. Along ! Cakap nak kurus ! Tapi tak kurus-kurus pun. Kenapa ? Why ? Why ? Cakap ahh M.A.L.A.S. Grrrr.


So, I searching on google and found this. It's a useful tips. Please set it in your mind, okayy. :)

How to Burn Calories Without Exercise

Haa, kemain besar punya tajuk. Macam mana korang nak burn calories tanpa nak exercise. Haaa, baca, baca.

To lose weight, a person must burn more calories than he or she consumes, but this isn't done only through exercise. Calories are burned while doing housework, reading and even sleeping, and the amount of calories burned during everyday activities can be increased if you know how.


1 Go to bed hungry. Instead of eating a late dinner or having a snack before bed, retire on an empty stomach. Your body has to burn some calories even while you're sleeping, and if there isn't any food in your stomach when you go to sleep, you'll wake up a little less fat than when you went to bed.

2 Drink ice water. You'll have to burn some calories to heat the cold water to body temperature. If you drink 8 glasses of ice water a day, you'll burn about 70 calories.

3 Fidget. Tapping your toes, drumming your fingers, doodling and even chewing gum all burn some calories. Ignore the advice of your parents and teachers, who wanted you to learn to sit still.

4 Laugh. You'll burn 20 percent more calories watching a funny movie than you would if you watched a drama. You can also watch comedies on TV, see comics perform live and read funny stories.

5 Eat spicy foods. Spices like cayenne pepper, cumin and curry have been shown to increase your metabolism for a few minutes after eating them, burning a few more calories than after eating bland foods.

6 Add protein, especially dairy foods, to your diet. This will keep your body from breaking down your muscles for the protein it needs, and the more muscle you have, the more calories you will burn.



See ! Tak payah exercise pun boleh burn calories. Yang di bawah ni pula list berapa banyak calories yang korang bakar untuk setiap aktiviti yang korang lakukan. Check it out.


Type of Exercise
Calories/hour
Sleeping
55
Eating
85
Sewing
85
Knitting
85
Sitting
85
Standing
100
Driving
110
Office Work
140
Housework, moderate
160+
Golf, with trolley
180
Golf, without trolley
240
Gardening, planting
250
Dancing, ballroom
260
Walking, 3mph
280
Table Tennis
290
Gardening, hoeing etc.
350
Tennis
350+
Water Aerobics
400
Skating/blading
420+
Dancing, aerobic
420+
Aerobics
450+
Bicycling, moderate
450+
Jogging, 5mph
500
Gardening, digging
500
Swimming, active
500+
Cross country ski machine
500+
Hiking
500+
Step Aerobics
550+
Rowing
550+
Power Walking
600+
Cycling, studio
650
Squash
650+
Skipping with rope
700+
Running
700+



So Along ! You Choose ! Fat or Slim. Hahaha.

Comments

pinky_liscious said…
wah sgt tak sangka dgn sleeping pn lemak kita leh d burn eh... gempak la..ingatkan tdo makin wat gemok!! nice info dear!!
Namee Roslan said…
ni boleh recommend kat kakak saya nih !!! :D hehe. dah lama sangat dia berbadan sangat besar..bila lg nak kurus. mungkin boleh try tips ni. :)
Anonymous said…
Bravo, superb thought
Anonymous said…
Fully I share your opinion. In it one thing is also concept superb, agree with you.


[url=http://howtogetskinnyx.com]how to get skinny easy[/url]
Anonymous said…
Possibly, I shall agree with your opinion




army jet games
Anonymous said…
Excuse for that I interfere … At me a similar situation. It truly is achievable to go over.




super games
Amni said…
hee.. baru cakap macam mana nak kurus dengan sihat kat blog tadi.. =)

Popular posts from this blog

Apa itu Mirrored Dance ? Well, this is it.

Kalau korang ada baca entri yang NI dengan yang NI, Video yang digunakan dalam entri tu dah di mirrored kan. Biasanya diorang created Mirrored Dance Video tu untuk diorang gunakan untuk belajar buat dance yang dalam video tu step by step. Maksud Mirrored tu ialah cerminkan atau flip-terbalikkan. Senang nak belajar step dance kalau guna Mirrored Dance Video ni. Sebab kiri dan kanan dancer di dalam video dah di terbalikkan supaya sama dengan kiri dan kanan kita. Macam dalam gambar kat bawah >


Before :)

After :)
So, bila dancer tu keluarkan kaki kiri tak ada lah korang entah apahal tiba-tiba keluarkan tangan eh kaki kanan pula. Faham ?


Biasa saya suka tengok mirrored dance video kat channel MirrorHD dan GiGiMVs.
Tapi yang paling terbaik kat SuperInfectedmushroo. Ni baru betul belajar dance step by step. Dancer dia pun cun. Erk ? haha :)











Paling suka group dancer yang ni. I was there as a audience ! Haha :) 3 tahun dulu. Perghh, lama siot. Lama juga dok mencari video ni kat YouTube. Ta…

Disebalik ketandusan idea menaip

Perghh, bosan gila lah. Nak tulis kat blog tapi tak ada idea lah pula ! Erk.
Tidur best ! :D
Apa saya merepek ni. Oh, tidak !

Muahaha. Ini lah jadinya bila dah tak ada idea nak tulis apa kat blog. Merepek sorang-sorang, confirm tiba-tiba follower korang lari seketul seorang demi seorang. <-- ini kisah benar. Haha XD

Agak-agak korang apa sebenarnya yang saya nak tulis ?
Sebenarnya, petang tadi online konon dengan niat nak tulis sebuah entri kat blog. Tajuknya lebih kurang macam ni >
Apa beza adik perempuan no. 1 dengan no. 2 ? Tapi, tiba-tiba tak ada feel pula bila nak taip sepatah dua perkataan kat entri yang tajuknya konon meletup lah sangat tu. Tiba-tiba otak rasa blank. Taip sepatah perkataan padam dua patah perkataan. Ehh ? Agak-agak lebih banyak tekan Backspace dari Enter. Dah tu asyik-asyik termenung saja. Entah apa yang dimenungkan. Tengok pokok, tengok langit, tengok atas, tengok bawah. Idea yang asalnya mencurah-curah sebelum ni, sekarang dah hilang pula. Dah lebih seja…

Pregnancy Diary : First Trimester

Bismillahirrahmanirrahim.

Syukur Alhamdulillah, sebenarnya sekarang sudah third trimester pregnant. Dah masuk 34w, dan insyaAllah bakal melahirkan MARjunior dalam masa sebulan lebih ni. Moga dipermudahkan-Nya, moga MARjunior sihat sejahtera cukup sifat hendaknya. Rezeki dan rahmat Allah dalam perut mommy ni, InsyaAllah akan dijaga, dihargai sepenuh hati.

Penghujung bulan August, 2013.
Dah dapat rasa badan lain macam, hati pun asyik rasa yang saya memang pregnant, dan bila buat pregnancy test memang confirm, positive. Masa ni still tak dapat nak bagitahu sesiapa lagi. Not even my husband. Masa ni husband jauh, dekat Ipoh. Saya di rumah mak di Beranang. Even mak ayah pun tak tahu apa apa lagi. Lama simpan.

Awal bulan September, 2013.
Baru nak bagitahu husband yang saya pregnant melalui phone call. Masa bagitahu tu entah kenapa hati rasa rapuh lain macam. Menangis non stop. Husband pujuk pun still can't stop crying. Tu la, siapa suruh duduk jauh daripada isteri. Orang rindu tau tak. …