Saturday, December 03, 2011

Jalan-jalan cuci mata at Malacca with cool siblings.

Salam semuanya. Dah lama sangat lah tak updated blog. Rindu lahh. :)
Tak ada masa sangat lahh. huuu.

Well, malas nak taip benda yang remeh-temeh, let's just straight to the point.
November 8, Family & I pergi Malacca sebab ada kenduri kawin sepupu, sekali tidur rumah aunt kat sana. Kalau dah kat sana pun nak duduk rumah je mesti lahh bosan kan. Dah tak ada benda nak buat. Kami-kami pun merengek lahh kat Along suruh bawa kami jalan-jalan. Haha :D
Act, kami pun tak tahu apa yang best kat Malacca ni. Tak pernah lahh berjalan-jalan kat Malacca ni. Along pun main redah je, nasib tak sesat. Perghh.

Kitorang pun bukan pergi mana pun, sempat pergi 2 tempat je lahh.
First, kami ke Menara Taming Sari. Korang pernah naik menara tu ?
Hahaha, boleh lahh tahan. Ok. Gayat.

Pintu masuk Menara Taming Sari. Selamat datang dan selamat pergi.

Menunggu giliran.

 Memikirkan nasib. Huuuu.

 Perghh, sempat capture gambar kaki lagiiii.

 Sebelum 'berlepas'. Excited kemain.

Dah naik turun roller coster eh Menara Taming Sari, kepala rasa pening gila. Rasa macam nak terbang je. Nasib memang tak boleh terbang. Erkk.
Then after that, tiba-tiba lak si Along BERSEMANGAT WAJA nak tengok Kota A'Famosa. Dari tempat Taming Sari tu, kitorang berjalan kaki lahh dok mencari mana lahhh Kota A'Famosa ni. Tiba-tiba.........

Jumpa pula tempat ni,

 Haha, gila dan cari pasal. Kitorang boleh angkat kapal terbang, korang boleh haaa ?

 Meriam pun ada. Kepala Along pun ada, boleh tembak. Bommmm. Ehh Banggggg !!!

 Angah yang kacak-cak-cak, Along & gaya yang sama dan Awa yang gangster. Ok, lu langi lu mati lahh.

Dahh penat memenatkan kaki dan badan baru lahh jumpa Kota A'Famosa ni. Ingatkan dah hilang dahh.

 Di pintu gerbang Kora A'Famosa.

Damn, dah lahh kena panjat tangga. Tangga pun kemain tinggi. Nasib lahh pakai high heels. Nangis tak berair mata lah nampaknya. Kaki rasa nak tercabut je. Kurang awesome punya Along !

Dah penat-penat naik tangga terjumpa pula seorang pakcik ni. Kesian pakcik tuu, tangan dah hilangg. Isyh, isyh, isyh.

 Ni la pakcik tuu, kesiannnnn. Tangan dah hilang.

 Muka Along cari gaduh.

 Sebelum turun. Nice lahh permandangan senja kat atas ni. :)

Bab turun laju je lahh. Haha. Dah nak Maghrib baru reti nak balik. Nasib sempat balik before Maghrib tamat.
Last but not least.

Iera & me ! Adik terhebat abad ini !!! Tepuk-tepuk tangan. Kalau dia marah jangan harap nak sengih-sengih. Haha.

Bye.

1 comment:

Namee Roslan said...

wah, nmpak sungguh seronok. :) sy pun dah lama x g melaka. nnti nak pergi lah jalan2. hehe. tempat apa yg paling best kat melaka eh ?? :D

Follow Dashboard