Wednesday, August 24, 2011

Nak kutuk lagi. Tak boleh ke ?

Bulan puasa ni tak habis-habis nak mengutuk lagi. Ceppp ! I tak kutuk, I perli je. Muahaha.

Actually I'm just wanna show you guys this practice dance video.


Mirror dance video credits to : MirrorHD

Ok, group yang sama dalam entri ni > http://applezara.blogspot.com/2011/07/before-dawn-dance-move-watch-and-learn.html
Agak minat tengok practice dance dari group mereka ni sebab setakat ini, bagi saya group ni paling terbaik dalam synchronized dance. Tapi bukan pasal group ni saya buat entri ini, tapi group yang ni > Max 24.7
Tergerak nak tulis entri ni pasal group Max 24.7 masa tengah feel tengok video practice dance Kpop group kat atas ni. Well, kalau korang tengok video tu, tarian diorang agak simple dan sangat CATCHY !

Ok, CATCHY ada dua maksud.
Satu maksudnya menarik : sangat menarik sebab walaupun tarian diorang ni simple tapi tarian diorang ni gila ah nampak bertenaga, tak ada nampak lembut eh lembik macam dalam video Max 24.7.
Dua maksudnya senang nak ingat : well, sangat senang nak ingat step tarian diorang ni. Sangat mudah kalau nak belajar dan buat tarian ni. Tak ada lah nampak berserabut dalam video yang tu (faham-faham je lah)

Lagi satu kalau korang tengok each person dalam video kat atas ni, korang akan perasan seorang guy yang pakai baju pink tu. I thought that guy was a kind of weak guy (lembut (dalam kurungan lagi (lembik)) hehe). Tapi sebenarnya guy tu tak adalah lembik pun. Tapi jejaka macam tu pun still ada fans yang minat minat sayang. Tak percaya tengok kat ruangan comment kat video tu. Hmm, tapi kalau nak dibandingkan dengan jejaka-jejaka dalam group Max 24.7 yang kacak (erghhh), yang macho (arghhhh) dan awesome (eurkkgghhhh !) tu still ramai yang cop mereka tu gay. Tak percaya tengok ruangan comment kat video Max 24.7 tu. Dua benda yang berbeza yang disamakan gara-gara yang satu tu ada hati nak jadi macam yang satu lagi ni. Muahaha. Ayat yang berlapikkan tilam dan bantal.



Video clip Max 24.7 agak memualkan ? Ok, no comment. Yang saya tahu video tu memang tak seronok nak tengok pun sebab saya tengok tak sampai separuh pun. Agak-agak mereka ni tak cukup budget ke ? Sebab yang saya ingat permulaan video tu jejaka-jejaka Max 24.7 keluar dari kereta BMW eh bukan, van persiaran lah. Tapi ada pula gadis-gadis sesat yang menanti mereka ni sambil jerit-jerit testing suara. Peminat kot ? Kalau tak cukup budget pun tak payah lah buat macam tu, berserabut lah, buat video yang simple simple kan ok. Macam video yang ni >


Member group Superjunior ?

Video yang ni simple gila ah. Pusing-pusing tempat yang sama je. Lawak pun ada video ni. Tengok, diorang yang dah kaya ni pun pandai buat video yang low budget, simple dan interesting macam ni.
Di harap Max 24.7 memperbaiki kelemahan masing-masing, tak usah lah nak buat pekak telinga dari  nasihat dari rakyat Malaysia yang terlebih prihatin ni. Kadang-kadang nasihat yang agak kasar, sangat berguna juga. Muahahaha.

Ok, dah habis perli dah. Hehe.
Pyong !






Music Video untuk lagu practice dance yang kat atas sekali tu.


15 comments:

pinky_liscious said...

sumpah lawak baca entri nie.....hahaha..lepas geram ke cik apple...hehehe

Apple Zara said...

@pinky_liscious hehe, tak de ahh, saje menaip. entri bosan ni :D

Pendamba Mawar said...

hehe.. cik apple frust ke apa ni..haha..suh diorang tgok 2PM nye practice dance la

Apple Zara said...

@Pendamba Mawar Tak frust ah, saja nak cari gaduh. hekhek :p

Queen F said...

HAHAHA kaw kaw dia bagiii :D pernah tengok 1 video diorang nari yang lagu you say aku apa ntah.. tolongg laa tak sampai pon 2 minit dah tak sanggup dah nak tengok >.< nak tiru koreans menari jauhhh sangat lagi nak sampai.. macam2 dah kot kena hentam tapi still lagi go on jugakk.. ada ke org beli album diorang? -.-'

pinky_liscious said...

hehe...takde makne bosan.. org baca leh gelak2 kot..haha

Apple Zara said...

@Queen F Tu lah, kadang-kadang pelik juga sebab dah ramai yang komen pasal diorang ni. kat youtube video diorang tu pun lagi ahh, beribu dislike. tapi diorang macam tak ada effect lah pulak. hati batu kot diorang ni. Haishh.

Apple Zara said...

@pinky_liscious Ye ek ? hehe, gelak ah lagi.

Diana @ bilakukatacinta said...

sedih tengok MV max 24:7.. oh please...do much much much of trining before debute

iMBobo said...

wah byk gak info psal group ni disini :)

eik`S noName said...

team kpop ea...huhu...
mmg peminat besar kpop nie ke???

hehe...

eik`S noName said...

btw...comey la gambo pikacu hok pegang jigsaw berdarah tu...style giler

El-Janna said...

diorang ade. very high confident!!

Namee Roslan said...

diorg yang malu kan diri sendiri. dah jadi public figure tentu sekali bakap dikritik. so harap mereka sabar untuk swallow all the critics :)

Nafisah Ruslan said...

sangat suka menari.. tarian asal dari negara sana memang xpernah menghampakan :)

Follow Dashboard