Skip to main content

Nak kutuk lagi. Tak boleh ke ?

Bulan puasa ni tak habis-habis nak mengutuk lagi. Ceppp ! I tak kutuk, I perli je. Muahaha.

Actually I'm just wanna show you guys this practice dance video.


Mirror dance video credits to : MirrorHD

Ok, group yang sama dalam entri ni > http://applezara.blogspot.com/2011/07/before-dawn-dance-move-watch-and-learn.html
Agak minat tengok practice dance dari group mereka ni sebab setakat ini, bagi saya group ni paling terbaik dalam synchronized dance. Tapi bukan pasal group ni saya buat entri ini, tapi group yang ni > Max 24.7
Tergerak nak tulis entri ni pasal group Max 24.7 masa tengah feel tengok video practice dance Kpop group kat atas ni. Well, kalau korang tengok video tu, tarian diorang agak simple dan sangat CATCHY !

Ok, CATCHY ada dua maksud.
Satu maksudnya menarik : sangat menarik sebab walaupun tarian diorang ni simple tapi tarian diorang ni gila ah nampak bertenaga, tak ada nampak lembut eh lembik macam dalam video Max 24.7.
Dua maksudnya senang nak ingat : well, sangat senang nak ingat step tarian diorang ni. Sangat mudah kalau nak belajar dan buat tarian ni. Tak ada lah nampak berserabut dalam video yang tu (faham-faham je lah)

Lagi satu kalau korang tengok each person dalam video kat atas ni, korang akan perasan seorang guy yang pakai baju pink tu. I thought that guy was a kind of weak guy (lembut (dalam kurungan lagi (lembik)) hehe). Tapi sebenarnya guy tu tak adalah lembik pun. Tapi jejaka macam tu pun still ada fans yang minat minat sayang. Tak percaya tengok kat ruangan comment kat video tu. Hmm, tapi kalau nak dibandingkan dengan jejaka-jejaka dalam group Max 24.7 yang kacak (erghhh), yang macho (arghhhh) dan awesome (eurkkgghhhh !) tu still ramai yang cop mereka tu gay. Tak percaya tengok ruangan comment kat video Max 24.7 tu. Dua benda yang berbeza yang disamakan gara-gara yang satu tu ada hati nak jadi macam yang satu lagi ni. Muahaha. Ayat yang berlapikkan tilam dan bantal.



Video clip Max 24.7 agak memualkan ? Ok, no comment. Yang saya tahu video tu memang tak seronok nak tengok pun sebab saya tengok tak sampai separuh pun. Agak-agak mereka ni tak cukup budget ke ? Sebab yang saya ingat permulaan video tu jejaka-jejaka Max 24.7 keluar dari kereta BMW eh bukan, van persiaran lah. Tapi ada pula gadis-gadis sesat yang menanti mereka ni sambil jerit-jerit testing suara. Peminat kot ? Kalau tak cukup budget pun tak payah lah buat macam tu, berserabut lah, buat video yang simple simple kan ok. Macam video yang ni >


Member group Superjunior ?

Video yang ni simple gila ah. Pusing-pusing tempat yang sama je. Lawak pun ada video ni. Tengok, diorang yang dah kaya ni pun pandai buat video yang low budget, simple dan interesting macam ni.
Di harap Max 24.7 memperbaiki kelemahan masing-masing, tak usah lah nak buat pekak telinga dari  nasihat dari rakyat Malaysia yang terlebih prihatin ni. Kadang-kadang nasihat yang agak kasar, sangat berguna juga. Muahahaha.

Ok, dah habis perli dah. Hehe.
Pyong !






Music Video untuk lagu practice dance yang kat atas sekali tu.


Comments

pinky_liscious said…
sumpah lawak baca entri nie.....hahaha..lepas geram ke cik apple...hehehe
Apple Zara said…
@pinky_liscious hehe, tak de ahh, saje menaip. entri bosan ni :D
Pendamba Mawar said…
hehe.. cik apple frust ke apa ni..haha..suh diorang tgok 2PM nye practice dance la
Apple Zara said…
@Pendamba Mawar Tak frust ah, saja nak cari gaduh. hekhek :p
Anonymous said…
HAHAHA kaw kaw dia bagiii :D pernah tengok 1 video diorang nari yang lagu you say aku apa ntah.. tolongg laa tak sampai pon 2 minit dah tak sanggup dah nak tengok >.< nak tiru koreans menari jauhhh sangat lagi nak sampai.. macam2 dah kot kena hentam tapi still lagi go on jugakk.. ada ke org beli album diorang? -.-'
pinky_liscious said…
hehe...takde makne bosan.. org baca leh gelak2 kot..haha
Apple Zara said…
@Queen F Tu lah, kadang-kadang pelik juga sebab dah ramai yang komen pasal diorang ni. kat youtube video diorang tu pun lagi ahh, beribu dislike. tapi diorang macam tak ada effect lah pulak. hati batu kot diorang ni. Haishh.
sedih tengok MV max 24:7.. oh please...do much much much of trining before debute
iMBobo said…
wah byk gak info psal group ni disini :)
eik`S noName said…
team kpop ea...huhu...
mmg peminat besar kpop nie ke???

hehe...
eik`S noName said…
btw...comey la gambo pikacu hok pegang jigsaw berdarah tu...style giler
El-Janna said…
diorang ade. very high confident!!
Namee Roslan said…
diorg yang malu kan diri sendiri. dah jadi public figure tentu sekali bakap dikritik. so harap mereka sabar untuk swallow all the critics :)
Nafisah Ruslan said…
sangat suka menari.. tarian asal dari negara sana memang xpernah menghampakan :)

Popular posts from this blog

Apa itu Mirrored Dance ? Well, this is it.

Kalau korang ada baca entri yang NI dengan yang NI, Video yang digunakan dalam entri tu dah di mirrored kan. Biasanya diorang created Mirrored Dance Video tu untuk diorang gunakan untuk belajar buat dance yang dalam video tu step by step. Maksud Mirrored tu ialah cerminkan atau flip-terbalikkan. Senang nak belajar step dance kalau guna Mirrored Dance Video ni. Sebab kiri dan kanan dancer di dalam video dah di terbalikkan supaya sama dengan kiri dan kanan kita. Macam dalam gambar kat bawah >


Before :)

After :)
So, bila dancer tu keluarkan kaki kiri tak ada lah korang entah apahal tiba-tiba keluarkan tangan eh kaki kanan pula. Faham ?


Biasa saya suka tengok mirrored dance video kat channel MirrorHD dan GiGiMVs.
Tapi yang paling terbaik kat SuperInfectedmushroo. Ni baru betul belajar dance step by step. Dancer dia pun cun. Erk ? haha :)











Paling suka group dancer yang ni. I was there as a audience ! Haha :) 3 tahun dulu. Perghh, lama siot. Lama juga dok mencari video ni kat YouTube. Ta…

Disebalik ketandusan idea menaip

Perghh, bosan gila lah. Nak tulis kat blog tapi tak ada idea lah pula ! Erk.
Tidur best ! :D
Apa saya merepek ni. Oh, tidak !

Muahaha. Ini lah jadinya bila dah tak ada idea nak tulis apa kat blog. Merepek sorang-sorang, confirm tiba-tiba follower korang lari seketul seorang demi seorang. <-- ini kisah benar. Haha XD

Agak-agak korang apa sebenarnya yang saya nak tulis ?
Sebenarnya, petang tadi online konon dengan niat nak tulis sebuah entri kat blog. Tajuknya lebih kurang macam ni >
Apa beza adik perempuan no. 1 dengan no. 2 ? Tapi, tiba-tiba tak ada feel pula bila nak taip sepatah dua perkataan kat entri yang tajuknya konon meletup lah sangat tu. Tiba-tiba otak rasa blank. Taip sepatah perkataan padam dua patah perkataan. Ehh ? Agak-agak lebih banyak tekan Backspace dari Enter. Dah tu asyik-asyik termenung saja. Entah apa yang dimenungkan. Tengok pokok, tengok langit, tengok atas, tengok bawah. Idea yang asalnya mencurah-curah sebelum ni, sekarang dah hilang pula. Dah lebih seja…

Pregnancy Diary : First Trimester

Bismillahirrahmanirrahim.

Syukur Alhamdulillah, sebenarnya sekarang sudah third trimester pregnant. Dah masuk 34w, dan insyaAllah bakal melahirkan MARjunior dalam masa sebulan lebih ni. Moga dipermudahkan-Nya, moga MARjunior sihat sejahtera cukup sifat hendaknya. Rezeki dan rahmat Allah dalam perut mommy ni, InsyaAllah akan dijaga, dihargai sepenuh hati.

Penghujung bulan August, 2013.
Dah dapat rasa badan lain macam, hati pun asyik rasa yang saya memang pregnant, dan bila buat pregnancy test memang confirm, positive. Masa ni still tak dapat nak bagitahu sesiapa lagi. Not even my husband. Masa ni husband jauh, dekat Ipoh. Saya di rumah mak di Beranang. Even mak ayah pun tak tahu apa apa lagi. Lama simpan.

Awal bulan September, 2013.
Baru nak bagitahu husband yang saya pregnant melalui phone call. Masa bagitahu tu entah kenapa hati rasa rapuh lain macam. Menangis non stop. Husband pujuk pun still can't stop crying. Tu la, siapa suruh duduk jauh daripada isteri. Orang rindu tau tak. …