Tuesday, August 23, 2011

MAX 24.7 sangat awesome. Oh, REAL-LY ?

Relax. Chill. Watch this video first before you read my full post.








Ok fine. Saya tak sanggup nak tengok sampai habis video tu, tengok separuh je. Tak sanggup nak lihat wajah-wajah jejaka kacak member group MAX 24.7 ni. Dah lah kacak, HOT lak tu. Tak nak ke korang ? Video ni baru je 5 hari kat Youtube dah ada lebih 70 ribu viewers. HOT tu. Betul ke korang tak nak ?

Ok, OK. Tak payah tanya lagi. Dah lebih 2 ribu dislikes blog Apple Zara, EH silap ! Dah lebih 2 RIBU dislikes video ni.



Mungkin ada sesetengah orang yang anggap dislikers tu tak reti nak sokong group dari negara Malaysia ni sendiri. HATERS ? Well, tapi sebenarnya masalah ni datangnya dari group MAX 24.7 ni sendiri. Dah terang-terang mereka cakap yang mereka ni K-POP versi Malay.
Lagi sekali, K-POP VERSI MALAY ! So, dengan sendirinya viewers dan all Malaysians akan BANDING kan mereka ni dengan group sebenar K-POP dari KOREA. Ya, dah namanya K-POP asal pun dari KOREA. Agak-agak korang, boleh ke tukar jadi M-POP ? Ya, tidak boleh sama sekali. Lain betul bezanya. M tak boleh jadi K. Faham ?


Cuba tengok video ni pula :



Ok, video yang ni saya tengok sampai habis. Lawak gila, sampai guling-guling tapi still nak tengok sampai habis juga. Kenapa ek ? Dalam video ni ada 3 orang, 1 female korean (comedian), 1 male korean (comedian too) and 1 korean boy from a group named Boyfriend. Walaupun diorang buat benda lawak bodoh macam ni, tetap viewers like. Tetap viewers rasa diorang ni cute, adorable but still funny. Because they are always being themselves. First time tengok video ni, memang menjerit lah, "What the heck that boy named Youngmin doing in this video. OMG, mesti malu gila." Tapi last-last, "Alamak ! Comel lah pula tengok diorang ni". Gelak gila gila ah tengok video ni. Kahkahkah *gelak ganas sikit !



Ehem ehem, please back to your sense Aziah !
Lagi satu kesilapan group 24.7 adalah suara mereka ni. Kenapa ek nak buat sound effect macam tu kat suara mereka ni ? Macam nak cover suara sebenar yang tak merdu tu pula. Ehh, betul ke tak merdu ? Ok, no comment.





Ada satu lagi video dari REAL K-POP. Sila tengok dengan tenang.



OK ! Sumpah tak boleh tenang. They are REALLY funny ! Muahaha. Diorang ni lah BEAST/B2ST, korean group yang datang buat concert kat Malaysia hari tu.

They were REALLY dancing SILLY-LY ! But still, all viewers didn't think that they were SILLY. The viewers think that they were funny, cute, adorable and really worth to watch ! Tapi MAX 24.7 ni tak buat sesuatu yang SILLY pun, tapi kenapa ramai yang anggap mereka ni tetap SILLY ?


Updated Note (August 23, 2011) :
Sekurang-kurangnya mereka ni AWESOME sikit sebab tak endahkan kutukan dan makian rakyat Malaysia time diorang first debut dulu. Ok, sila gelak sekarang.


Bye.

5 comments:

dOoNUt...(^-^)v said...

m-pp dh kering idea ke nk tiru2 ni??? ni confirm la doonut rase x semayang nie..hehehehehe ^^,

follow me!
http://kuehdoonut.blogspot.com/

ika said...

really dat TERUK ke? tak tengok lagi...tp semua bloggers dok mengutuk...ish2...

wear4kids said...

rasanye MAX24/7 dah buat mistake dlm marketing... mereka tak perasan kot org malaysia mmg tak suke copycat...

Namee Roslan said...

bukan niat nk critic dan tak menyokong..tapi cuba tengok tarian diorang pun macam takde usaha lebih pun untuk praktis jadi tarian sempurna macam real KPOP. jangan tiru sekadar KPOP je. tapi ? hancuss. macam mana locals nak sokong....diorang yg buat diir mereka nampak bodoh kan. :/

Apple Zara said...

@wear4kids Yeap, true :D

Follow Dashboard