Skip to main content

MAX 24.7 sangat awesome. Oh, REAL-LY ?

Relax. Chill. Watch this video first before you read my full post.








Ok fine. Saya tak sanggup nak tengok sampai habis video tu, tengok separuh je. Tak sanggup nak lihat wajah-wajah jejaka kacak member group MAX 24.7 ni. Dah lah kacak, HOT lak tu. Tak nak ke korang ? Video ni baru je 5 hari kat Youtube dah ada lebih 70 ribu viewers. HOT tu. Betul ke korang tak nak ?

Ok, OK. Tak payah tanya lagi. Dah lebih 2 ribu dislikes blog Apple Zara, EH silap ! Dah lebih 2 RIBU dislikes video ni.



Mungkin ada sesetengah orang yang anggap dislikers tu tak reti nak sokong group dari negara Malaysia ni sendiri. HATERS ? Well, tapi sebenarnya masalah ni datangnya dari group MAX 24.7 ni sendiri. Dah terang-terang mereka cakap yang mereka ni K-POP versi Malay.
Lagi sekali, K-POP VERSI MALAY ! So, dengan sendirinya viewers dan all Malaysians akan BANDING kan mereka ni dengan group sebenar K-POP dari KOREA. Ya, dah namanya K-POP asal pun dari KOREA. Agak-agak korang, boleh ke tukar jadi M-POP ? Ya, tidak boleh sama sekali. Lain betul bezanya. M tak boleh jadi K. Faham ?


Cuba tengok video ni pula :



Ok, video yang ni saya tengok sampai habis. Lawak gila, sampai guling-guling tapi still nak tengok sampai habis juga. Kenapa ek ? Dalam video ni ada 3 orang, 1 female korean (comedian), 1 male korean (comedian too) and 1 korean boy from a group named Boyfriend. Walaupun diorang buat benda lawak bodoh macam ni, tetap viewers like. Tetap viewers rasa diorang ni cute, adorable but still funny. Because they are always being themselves. First time tengok video ni, memang menjerit lah, "What the heck that boy named Youngmin doing in this video. OMG, mesti malu gila." Tapi last-last, "Alamak ! Comel lah pula tengok diorang ni". Gelak gila gila ah tengok video ni. Kahkahkah *gelak ganas sikit !



Ehem ehem, please back to your sense Aziah !
Lagi satu kesilapan group 24.7 adalah suara mereka ni. Kenapa ek nak buat sound effect macam tu kat suara mereka ni ? Macam nak cover suara sebenar yang tak merdu tu pula. Ehh, betul ke tak merdu ? Ok, no comment.





Ada satu lagi video dari REAL K-POP. Sila tengok dengan tenang.



OK ! Sumpah tak boleh tenang. They are REALLY funny ! Muahaha. Diorang ni lah BEAST/B2ST, korean group yang datang buat concert kat Malaysia hari tu.

They were REALLY dancing SILLY-LY ! But still, all viewers didn't think that they were SILLY. The viewers think that they were funny, cute, adorable and really worth to watch ! Tapi MAX 24.7 ni tak buat sesuatu yang SILLY pun, tapi kenapa ramai yang anggap mereka ni tetap SILLY ?


Updated Note (August 23, 2011) :
Sekurang-kurangnya mereka ni AWESOME sikit sebab tak endahkan kutukan dan makian rakyat Malaysia time diorang first debut dulu. Ok, sila gelak sekarang.


Bye.

Comments

dOoNUt...(^-^)v said…
m-pp dh kering idea ke nk tiru2 ni??? ni confirm la doonut rase x semayang nie..hehehehehe ^^,

follow me!
http://kuehdoonut.blogspot.com/
ika said…
really dat TERUK ke? tak tengok lagi...tp semua bloggers dok mengutuk...ish2...
wear4kids said…
rasanye MAX24/7 dah buat mistake dlm marketing... mereka tak perasan kot org malaysia mmg tak suke copycat...
Namee Roslan said…
bukan niat nk critic dan tak menyokong..tapi cuba tengok tarian diorang pun macam takde usaha lebih pun untuk praktis jadi tarian sempurna macam real KPOP. jangan tiru sekadar KPOP je. tapi ? hancuss. macam mana locals nak sokong....diorang yg buat diir mereka nampak bodoh kan. :/

Popular posts from this blog

Apa itu Mirrored Dance ? Well, this is it.

Kalau korang ada baca entri yang NI dengan yang NI, Video yang digunakan dalam entri tu dah di mirrored kan. Biasanya diorang created Mirrored Dance Video tu untuk diorang gunakan untuk belajar buat dance yang dalam video tu step by step. Maksud Mirrored tu ialah cerminkan atau flip-terbalikkan. Senang nak belajar step dance kalau guna Mirrored Dance Video ni. Sebab kiri dan kanan dancer di dalam video dah di terbalikkan supaya sama dengan kiri dan kanan kita. Macam dalam gambar kat bawah >


Before :)

After :)
So, bila dancer tu keluarkan kaki kiri tak ada lah korang entah apahal tiba-tiba keluarkan tangan eh kaki kanan pula. Faham ?


Biasa saya suka tengok mirrored dance video kat channel MirrorHD dan GiGiMVs.
Tapi yang paling terbaik kat SuperInfectedmushroo. Ni baru betul belajar dance step by step. Dancer dia pun cun. Erk ? haha :)











Paling suka group dancer yang ni. I was there as a audience ! Haha :) 3 tahun dulu. Perghh, lama siot. Lama juga dok mencari video ni kat YouTube. Ta…

Disebalik ketandusan idea menaip

Perghh, bosan gila lah. Nak tulis kat blog tapi tak ada idea lah pula ! Erk.
Tidur best ! :D
Apa saya merepek ni. Oh, tidak !

Muahaha. Ini lah jadinya bila dah tak ada idea nak tulis apa kat blog. Merepek sorang-sorang, confirm tiba-tiba follower korang lari seketul seorang demi seorang. <-- ini kisah benar. Haha XD

Agak-agak korang apa sebenarnya yang saya nak tulis ?
Sebenarnya, petang tadi online konon dengan niat nak tulis sebuah entri kat blog. Tajuknya lebih kurang macam ni >
Apa beza adik perempuan no. 1 dengan no. 2 ? Tapi, tiba-tiba tak ada feel pula bila nak taip sepatah dua perkataan kat entri yang tajuknya konon meletup lah sangat tu. Tiba-tiba otak rasa blank. Taip sepatah perkataan padam dua patah perkataan. Ehh ? Agak-agak lebih banyak tekan Backspace dari Enter. Dah tu asyik-asyik termenung saja. Entah apa yang dimenungkan. Tengok pokok, tengok langit, tengok atas, tengok bawah. Idea yang asalnya mencurah-curah sebelum ni, sekarang dah hilang pula. Dah lebih seja…

Pregnancy Diary : First Trimester

Bismillahirrahmanirrahim.

Syukur Alhamdulillah, sebenarnya sekarang sudah third trimester pregnant. Dah masuk 34w, dan insyaAllah bakal melahirkan MARjunior dalam masa sebulan lebih ni. Moga dipermudahkan-Nya, moga MARjunior sihat sejahtera cukup sifat hendaknya. Rezeki dan rahmat Allah dalam perut mommy ni, InsyaAllah akan dijaga, dihargai sepenuh hati.

Penghujung bulan August, 2013.
Dah dapat rasa badan lain macam, hati pun asyik rasa yang saya memang pregnant, dan bila buat pregnancy test memang confirm, positive. Masa ni still tak dapat nak bagitahu sesiapa lagi. Not even my husband. Masa ni husband jauh, dekat Ipoh. Saya di rumah mak di Beranang. Even mak ayah pun tak tahu apa apa lagi. Lama simpan.

Awal bulan September, 2013.
Baru nak bagitahu husband yang saya pregnant melalui phone call. Masa bagitahu tu entah kenapa hati rasa rapuh lain macam. Menangis non stop. Husband pujuk pun still can't stop crying. Tu la, siapa suruh duduk jauh daripada isteri. Orang rindu tau tak. …