Skip to main content

Diantara dua. Nak dua-dua boleh ?

Dah 3 hari tak updated blog. Ok, bagus. Tadi buka ChurpChurp je, ada 2 campaign baru. Campaign Olay dan campaign product SK-II. Well, both product saya pernah dan dah guna. Dan both pun sesuai untuk kulit kayu saya ni. Tapi dua product ni ada kelainan masing-masing. Pakai product Olay lain feel nya dari pakai product SK-II. Dan pakai product SK-II pula lain juga fell feel nya dari pakai product Olay.

Olay Product.

Olay Natural White.
Kalau korang rasa macam nak cuba mana-mana product Olay, I suggest you use this Olay Natural White. For me this is the best moisturizer for Olay product. Harga pun cuma RM17.90. Recommend untuk kulit kering.


Olay White Radiance.
Terbaik untuk kulit kusam yang sentiasa berhadapan dengan terik matahari yang akan buat kulit korang EXTRA kusam dan gelap. Ok fine, ayat terbaik yang pernah saya tulis. Muahaha. Harga untuk dua product Olay White Radiance yang kat atas ni rasanya RM69.90. Olay White Radiance menghidrasi dan mencerahkan kulit. Hebat tak ? Pehhh.

SK-II Product.

SK-II Facial Clear Solution.
Sangat sesuai untuk kulit berminyak. Facial Clear Solution ni macam moisturizer biasa juga. Tapi texture dia lebih halus dan lembut. Selain mengurangkan kulit berminyak Facial Clear Solution ni mengecilkan liang roma korang juga. Harga RM248.00 untuk satu botol (100 ml). Kalau yang botol kecil (30 ml)  tu tak tahu berapa harga dia sebab tak pernah beli yang botol kecil.


SK-II Whitening Source Clear Lotion.
Untuk melembapkan kulit kering dan mengurangkan kulit berminyak. Korang tengok nama dia lotion, jangan korang pakai kat tangan & badan pula.  Cara pakai dia macam pakai toner. Jangan cakap korang tak pernah pakai toner pula. Selama saya guna Whitening Sorce Clear Lotion ni, parut jerawat dah semakin kurang. Tapi effect dia ambil masa berminggu juga lah. Kalau nak harap sehari pakai dah hilang parut, korang boleh start belajar guna magik macam cerita Harry Potter tu. Muahaha. Harga RM205.00 (150 ml). Rasanya Whitening Source Clear Lotion ni tak ada botol kecil, sebab tak pernah jumpa pula dia dalam botol kecil.

Kebanyakan rangkaian product SK-II ni memang agak mahal. Tapi product SK-II ni sangat-sangat bagus. Kalau nak cuba korang boleh beli sample product SK-II.

Kalau nak suruh saya pilih diantara dua product ni (Olay & SK-II) tak tahu lah which one, sebab both bagus. Nak dua-dua je lah !




Baru sedar Kak Hanis Zalikha ada dalam campaign ChurpChurp SK-II :)


Kak Iza owner blog The Pink Stilettos pun ada :)


Bye.

Comments

pinky_liscious said…
mak saya kata kan...kan... tak elok tamak tau.... nanty menyesal..ehehehe... pilih 1 jew... so saya pilih olay la..hehe ;p
Apple Zara said…
@Pinky : Hehe, susah lah nak pilih. :D
Hans said…
ada duit dua2 boleh
yang gambar last tu cm tak leh blah je.hahaha..

Entri Terkini :Tips untuk bangun sahur versi #haramjadah

Entri terdahulu :Kad raya vs Postman
M Fizan said…
boleh tak kalau tak pilih dua-dua?? hehe
NMH said…
macham best je poduk sk ii..aishh
wear4kids said…
SKII memang mahal tapi resultnyer mmg terbaek!!!
Namee Roslan said…
saya pengguna sk2 sudah 3 tahun! elok :) saya suka! :)

Popular posts from this blog

Apa itu Mirrored Dance ? Well, this is it.

Kalau korang ada baca entri yang NI dengan yang NI, Video yang digunakan dalam entri tu dah di mirrored kan. Biasanya diorang created Mirrored Dance Video tu untuk diorang gunakan untuk belajar buat dance yang dalam video tu step by step. Maksud Mirrored tu ialah cerminkan atau flip-terbalikkan. Senang nak belajar step dance kalau guna Mirrored Dance Video ni. Sebab kiri dan kanan dancer di dalam video dah di terbalikkan supaya sama dengan kiri dan kanan kita. Macam dalam gambar kat bawah >


Before :)

After :)
So, bila dancer tu keluarkan kaki kiri tak ada lah korang entah apahal tiba-tiba keluarkan tangan eh kaki kanan pula. Faham ?


Biasa saya suka tengok mirrored dance video kat channel MirrorHD dan GiGiMVs.
Tapi yang paling terbaik kat SuperInfectedmushroo. Ni baru betul belajar dance step by step. Dancer dia pun cun. Erk ? haha :)











Paling suka group dancer yang ni. I was there as a audience ! Haha :) 3 tahun dulu. Perghh, lama siot. Lama juga dok mencari video ni kat YouTube. Ta…

Disebalik ketandusan idea menaip

Perghh, bosan gila lah. Nak tulis kat blog tapi tak ada idea lah pula ! Erk.
Tidur best ! :D
Apa saya merepek ni. Oh, tidak !

Muahaha. Ini lah jadinya bila dah tak ada idea nak tulis apa kat blog. Merepek sorang-sorang, confirm tiba-tiba follower korang lari seketul seorang demi seorang. <-- ini kisah benar. Haha XD

Agak-agak korang apa sebenarnya yang saya nak tulis ?
Sebenarnya, petang tadi online konon dengan niat nak tulis sebuah entri kat blog. Tajuknya lebih kurang macam ni >
Apa beza adik perempuan no. 1 dengan no. 2 ? Tapi, tiba-tiba tak ada feel pula bila nak taip sepatah dua perkataan kat entri yang tajuknya konon meletup lah sangat tu. Tiba-tiba otak rasa blank. Taip sepatah perkataan padam dua patah perkataan. Ehh ? Agak-agak lebih banyak tekan Backspace dari Enter. Dah tu asyik-asyik termenung saja. Entah apa yang dimenungkan. Tengok pokok, tengok langit, tengok atas, tengok bawah. Idea yang asalnya mencurah-curah sebelum ni, sekarang dah hilang pula. Dah lebih seja…

Pregnancy Diary : First Trimester

Bismillahirrahmanirrahim.

Syukur Alhamdulillah, sebenarnya sekarang sudah third trimester pregnant. Dah masuk 34w, dan insyaAllah bakal melahirkan MARjunior dalam masa sebulan lebih ni. Moga dipermudahkan-Nya, moga MARjunior sihat sejahtera cukup sifat hendaknya. Rezeki dan rahmat Allah dalam perut mommy ni, InsyaAllah akan dijaga, dihargai sepenuh hati.

Penghujung bulan August, 2013.
Dah dapat rasa badan lain macam, hati pun asyik rasa yang saya memang pregnant, dan bila buat pregnancy test memang confirm, positive. Masa ni still tak dapat nak bagitahu sesiapa lagi. Not even my husband. Masa ni husband jauh, dekat Ipoh. Saya di rumah mak di Beranang. Even mak ayah pun tak tahu apa apa lagi. Lama simpan.

Awal bulan September, 2013.
Baru nak bagitahu husband yang saya pregnant melalui phone call. Masa bagitahu tu entah kenapa hati rasa rapuh lain macam. Menangis non stop. Husband pujuk pun still can't stop crying. Tu la, siapa suruh duduk jauh daripada isteri. Orang rindu tau tak. …