Friday, August 19, 2011

Diantara dua. Nak dua-dua boleh ?

Dah 3 hari tak updated blog. Ok, bagus. Tadi buka ChurpChurp je, ada 2 campaign baru. Campaign Olay dan campaign product SK-II. Well, both product saya pernah dan dah guna. Dan both pun sesuai untuk kulit kayu saya ni. Tapi dua product ni ada kelainan masing-masing. Pakai product Olay lain feel nya dari pakai product SK-II. Dan pakai product SK-II pula lain juga fell feel nya dari pakai product Olay.

Olay Product.

Olay Natural White.
Kalau korang rasa macam nak cuba mana-mana product Olay, I suggest you use this Olay Natural White. For me this is the best moisturizer for Olay product. Harga pun cuma RM17.90. Recommend untuk kulit kering.


Olay White Radiance.
Terbaik untuk kulit kusam yang sentiasa berhadapan dengan terik matahari yang akan buat kulit korang EXTRA kusam dan gelap. Ok fine, ayat terbaik yang pernah saya tulis. Muahaha. Harga untuk dua product Olay White Radiance yang kat atas ni rasanya RM69.90. Olay White Radiance menghidrasi dan mencerahkan kulit. Hebat tak ? Pehhh.

SK-II Product.

SK-II Facial Clear Solution.
Sangat sesuai untuk kulit berminyak. Facial Clear Solution ni macam moisturizer biasa juga. Tapi texture dia lebih halus dan lembut. Selain mengurangkan kulit berminyak Facial Clear Solution ni mengecilkan liang roma korang juga. Harga RM248.00 untuk satu botol (100 ml). Kalau yang botol kecil (30 ml)  tu tak tahu berapa harga dia sebab tak pernah beli yang botol kecil.


SK-II Whitening Source Clear Lotion.
Untuk melembapkan kulit kering dan mengurangkan kulit berminyak. Korang tengok nama dia lotion, jangan korang pakai kat tangan & badan pula.  Cara pakai dia macam pakai toner. Jangan cakap korang tak pernah pakai toner pula. Selama saya guna Whitening Sorce Clear Lotion ni, parut jerawat dah semakin kurang. Tapi effect dia ambil masa berminggu juga lah. Kalau nak harap sehari pakai dah hilang parut, korang boleh start belajar guna magik macam cerita Harry Potter tu. Muahaha. Harga RM205.00 (150 ml). Rasanya Whitening Source Clear Lotion ni tak ada botol kecil, sebab tak pernah jumpa pula dia dalam botol kecil.

Kebanyakan rangkaian product SK-II ni memang agak mahal. Tapi product SK-II ni sangat-sangat bagus. Kalau nak cuba korang boleh beli sample product SK-II.

Kalau nak suruh saya pilih diantara dua product ni (Olay & SK-II) tak tahu lah which one, sebab both bagus. Nak dua-dua je lah !




Baru sedar Kak Hanis Zalikha ada dalam campaign ChurpChurp SK-II :)


Kak Iza owner blog The Pink Stilettos pun ada :)


Bye.

8 comments:

pinky_liscious said...

mak saya kata kan...kan... tak elok tamak tau.... nanty menyesal..ehehehe... pilih 1 jew... so saya pilih olay la..hehe ;p

Apple Zara said...

@Pinky : Hehe, susah lah nak pilih. :D

Hans said...

ada duit dua2 boleh

Taufan Bin Ribut said...

yang gambar last tu cm tak leh blah je.hahaha..

Entri Terkini :Tips untuk bangun sahur versi #haramjadah

Entri terdahulu :Kad raya vs Postman

M Fizan said...

boleh tak kalau tak pilih dua-dua?? hehe

NMH said...

macham best je poduk sk ii..aishh

wear4kids said...

SKII memang mahal tapi resultnyer mmg terbaek!!!

Namee Roslan said...

saya pengguna sk2 sudah 3 tahun! elok :) saya suka! :)

Follow Dashboard