Tuesday, August 09, 2011

Apa itu Mirrored Dance ? Well, this is it.


Kalau korang ada baca entri yang NI dengan yang NI, Video yang digunakan dalam entri tu dah di mirrored kan. Biasanya diorang created Mirrored Dance Video tu untuk diorang gunakan untuk belajar buat dance yang dalam video tu step by step. Maksud Mirrored tu ialah cerminkan atau flip-terbalikkan. Senang nak belajar step dance kalau guna Mirrored Dance Video ni. Sebab kiri dan kanan dancer di dalam video dah di terbalikkan supaya sama dengan kiri dan kanan kita. Macam dalam gambar kat bawah >


Before :)


After :)

So, bila dancer tu keluarkan kaki kiri tak ada lah korang entah apahal tiba-tiba keluarkan tangan eh kaki kanan pula. Faham ?


Biasa saya suka tengok mirrored dance video kat channel MirrorHD dan GiGiMVs.
Tapi yang paling terbaik kat SuperInfectedmushroo. Ni baru betul belajar dance step by step. Dancer dia pun cun. Erk ? haha :)











Paling suka group dancer yang ni. I was there as a audience ! Haha :) 3 tahun dulu. Perghh, lama siot. Lama juga dok mencari video ni kat YouTube. Tak sangka video ni wujud lagi. Puhahaha.

Bye !

12 comments:

Umie Artoqiemie said...

jom mirrored dance?

pinky_liscious said...

ehem2...bf2 akak tu...jgn caras..hahahahahhaha...amboi! patut la lama tak nmpk kt blog ni,rupanya blaja mirror dance eh..;p

zaRain said...

best best best! (upin ipin)

kaizen said...

ooo.. cenggitu rupenyer... tq2..

latest entry Adab-adab di Bazar Ramadhan & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

Apple Zara said...

@Umie : :)

@Pinky : Oiitt, ramai bf nampak. haha. Suka-suka belajar :D

@Rain : betul betul betul ! :D

@kaizen : cam gitu lahhh. :)

Adem and Cats said...

hahahaa korean fever ka?

ademncats

Apple Zara said...

@adem : Dance tak bermaksud kpop, dan kpop tak bermaksud dance ! =,='
Sila buka kamus.


Haha :)

Yana Farinha said...

hye..nice blog... da folo awk. jom folo blog sy dan like entry terbaru sy. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

Farhana Jafri said...

yupp.. klau pkai mirrored dance lg snang nk catch up step.. slaluny dance 2ne1 la pling ssah nk ikut.. nsib ad bnyak tutorial kt YT.. hik3

pinky_liscious said...

hahaha..bese la... akak kan gelojoh!! ;p

Apple Zara said...

@yana : i will follow you if i wanna to ^^,

@farhana : tu lahh. haha :)

@pinky : cepp, tak elok gelojoh-gelojoh. haha :)

hamzah ian said...

wahh.. kalau aku la dpt joget camni.. hehe

Follow Dashboard