Skip to main content

You smile, I smile.

A smile is the universal welcome ~Max Eastman
Start every day with a smile and get it over with ~W.C. Fields
Wake up everyday with a bright smile and start your day with a pray ~ Apple Zara :)
Come on, just smile. 
If you do have problems, everyone do have problems, just smile.Okay, let's see, semua orang ada masalah masing-masing, dan percaya lah, setiap masalah pasti ada hikmah di sebaliknya dan jalan penyelesaian. Tuhan tak akan uji korang dengan ujian yang lebih dari kemampuan korang. Apa yang korang perlu buat cuma senyum. Ya, senyum.
.
.
Dah, dah, tak payah nak senyum lebih-lebih sangat. Over sangat pula. :)

If you think you're alone, get over it, just smile.
Korang tak kan sesekali keseorangan, korang ada keluarga, kawan-kawan, saudara, paling kurang pun korang ada pets @ anak patung kan. Senyum sudah.

If you think you're a loser, no, you aren't, just keep smiling.
Korang loser ke ? Siapa cakap ? Well, buat don't know sudah.
Who are they to call you a loser. Lain la kalau korang ada buat salah kat diorang. Ada ke ? Ada ? Ada ?
Hishh, tak baik tau korang.
Okayy, smile ! :)

Smile as your pleasure. :)
Senyum untuk tunjukkan keyakinan korang.
Yeah, confident-nya korang.
Senyum untuk buat diri sendiri rasa bahagia.
Ya, bahagia sangat. Cuba korang hadap cermin korang, kemudian senyum, senyum lebar-lebar.
Tengok muka korang yang cute-er-er tu. mesti korang rasa bahagia kan. Ada rasa confident tak, ada kan, kan.
Jangan senyum lama-lama, pecah cermin oii. :)

SMILING IS CHARITY
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "Charity is prescribed for each descendant of Adam every day the sun rises." He was then asked: "From what do we give charity every day?" The Prophet answered: "The doors of goodness are many...enjoining good, forbidding evil, removing harm from the road, listening to the deaf, leading the blind, guiding one to the object of his need, hurrying with the strength of one's legs to one in sorrow who is asking for help, and supporting the feeble with the strength of one's arms--all of these are charity prescribed for you." He also said: "Your smile for your brother is charity." - Fiqh-us-Sunnah, Volume 3, Number 98

[Fake smile ? Don't ! Cry ? Yes !]

Smile, smile, smile. You can cry but please don't make any fake smile.

Okay, sekarang dengar kan lah, lagu ni. U smile :)
By Justin Bibir.
Eh, Biebier. No ! Bieber ! Beiber !



Okayy bye !

Comments

Popular posts from this blog

Apa itu Mirrored Dance ? Well, this is it.

Kalau korang ada baca entri yang NI dengan yang NI, Video yang digunakan dalam entri tu dah di mirrored kan. Biasanya diorang created Mirrored Dance Video tu untuk diorang gunakan untuk belajar buat dance yang dalam video tu step by step. Maksud Mirrored tu ialah cerminkan atau flip-terbalikkan. Senang nak belajar step dance kalau guna Mirrored Dance Video ni. Sebab kiri dan kanan dancer di dalam video dah di terbalikkan supaya sama dengan kiri dan kanan kita. Macam dalam gambar kat bawah >


Before :)

After :)
So, bila dancer tu keluarkan kaki kiri tak ada lah korang entah apahal tiba-tiba keluarkan tangan eh kaki kanan pula. Faham ?


Biasa saya suka tengok mirrored dance video kat channel MirrorHD dan GiGiMVs.
Tapi yang paling terbaik kat SuperInfectedmushroo. Ni baru betul belajar dance step by step. Dancer dia pun cun. Erk ? haha :)











Paling suka group dancer yang ni. I was there as a audience ! Haha :) 3 tahun dulu. Perghh, lama siot. Lama juga dok mencari video ni kat YouTube. Ta…

Disebalik ketandusan idea menaip

Perghh, bosan gila lah. Nak tulis kat blog tapi tak ada idea lah pula ! Erk.
Tidur best ! :D
Apa saya merepek ni. Oh, tidak !

Muahaha. Ini lah jadinya bila dah tak ada idea nak tulis apa kat blog. Merepek sorang-sorang, confirm tiba-tiba follower korang lari seketul seorang demi seorang. <-- ini kisah benar. Haha XD

Agak-agak korang apa sebenarnya yang saya nak tulis ?
Sebenarnya, petang tadi online konon dengan niat nak tulis sebuah entri kat blog. Tajuknya lebih kurang macam ni >
Apa beza adik perempuan no. 1 dengan no. 2 ? Tapi, tiba-tiba tak ada feel pula bila nak taip sepatah dua perkataan kat entri yang tajuknya konon meletup lah sangat tu. Tiba-tiba otak rasa blank. Taip sepatah perkataan padam dua patah perkataan. Ehh ? Agak-agak lebih banyak tekan Backspace dari Enter. Dah tu asyik-asyik termenung saja. Entah apa yang dimenungkan. Tengok pokok, tengok langit, tengok atas, tengok bawah. Idea yang asalnya mencurah-curah sebelum ni, sekarang dah hilang pula. Dah lebih seja…

Pregnancy Diary : First Trimester

Bismillahirrahmanirrahim.

Syukur Alhamdulillah, sebenarnya sekarang sudah third trimester pregnant. Dah masuk 34w, dan insyaAllah bakal melahirkan MARjunior dalam masa sebulan lebih ni. Moga dipermudahkan-Nya, moga MARjunior sihat sejahtera cukup sifat hendaknya. Rezeki dan rahmat Allah dalam perut mommy ni, InsyaAllah akan dijaga, dihargai sepenuh hati.

Penghujung bulan August, 2013.
Dah dapat rasa badan lain macam, hati pun asyik rasa yang saya memang pregnant, dan bila buat pregnancy test memang confirm, positive. Masa ni still tak dapat nak bagitahu sesiapa lagi. Not even my husband. Masa ni husband jauh, dekat Ipoh. Saya di rumah mak di Beranang. Even mak ayah pun tak tahu apa apa lagi. Lama simpan.

Awal bulan September, 2013.
Baru nak bagitahu husband yang saya pregnant melalui phone call. Masa bagitahu tu entah kenapa hati rasa rapuh lain macam. Menangis non stop. Husband pujuk pun still can't stop crying. Tu la, siapa suruh duduk jauh daripada isteri. Orang rindu tau tak. …