Wednesday, June 22, 2011

Gaduh besar macam dalam filem KL Gangster

[KL GANGSTER]

Saya bergaduh besar dengan adik saya, Iera.
Tumbuk-tumbuk, tendang-tendang macam dalam KL Gangster tuuuu.
Nasib baik tak ada pistol sekali, kalau tak dah ada yang jadi arwah.
Tapi, pisau parang kat rumah tu banyak.
Takut juga, bangun pagi-pagi, tengok tangan kaki dah hilang.
Astagfirullah Hal Azim. Ganasnyaaa :(

Ehh, korang percaya ke ?
Semua ini hanya lah fiction semata-mata ! haha :)

Tapi, yang part saya ngan iera bergaduh tu memang betul.
Entah la apa sebab gaduh.
Tiba-tiba je. Tak ada angin, tak ada ribut, tiba-tiba je gempa bumi.
Nasib baik tak ada tsunami sekali.

Actually dah lama dah kitorang bergaduh.
Hmm, rasanya start gaduh awal bulan 6 hari tu.

Pergh, kalau Iera marah, setahun dia tak kan tegur punya.
Kalau bertembung tu, jelingan dia tu boleh rasa macam kena tusuk dengan duri tajam.
Tak boleh sama-sama satu bilik, saya kat atas, dia dekat bawah.
Kalau dah berkumpul sama-sama tu, tak kan dengar punya suara dia.
Kalau terpandang mata dia je, boleh jadi bisu terus.
Haaa, punya lah garang adik comel saya ni. Badan je kecilkuruskeringgg
Sekali kalau marah, punya lah payah nak dapat keampunan daripadanya.




Ok, gigi dia comel :)

Punya lah lama bergaduh tak bertegur sapa, tiba-tiba je pagi tadi Iera tegur saya.
Terkejut pun ada, ingatkan budak kurus ni salah orang ke.
Huuu, tapi dalam hati dah berbunga-bunga dah. haha :)

Alah, adik beradik kalau gaduh takkan lama punya.
Gaduh-gaduh manja, biasa lahh.
Air yang dicencangcencang lumat tak kan putus, tapi kalau air tu jadi ais, memang pecahhancur lahh :)
Sebab tu kalau boleh hati tu jangan lah nak keraskeras sangat.
Apa-apa pun family first, don't ever-ever abandoned your family okayy :)




Love you, Iera

4 comments:

Izyan Masri said...

TAKMO GADUH2 DENGAN ADIK.TAK COMEL TAK COMEL.ECEY NASIHAT ORG PULAK XD

Apple said...

Ahaha, ok ok. Tak gaduh dahh :)

Farhana Jafri said...

weeee~~ sme la kite! hahaha.. suke gile gaduh ngn adik.. tp gduh2 mnje okay.. klau kitorng xgduh xmeriah umah tu.. muahahaha.. kitorang gaduh mkin syg ade la.. mkin benci?? mnx smpang~~~

jemput singgah ANASAURUS :)

Apple said...

haha, biasa lahh tu, adat adik beradik, mesti ada gaduh gaduh manja punya :)

Follow Dashboard